Iz Rheinfeldena dugo nije bilo prvopričesnika, a ove godine bilo je devetero mladih.

Hrvatska katolička misija Freiburg – Bad Säckingen ove je godine radosno svjedočila primaju Prve svete pričesti tridesetoro djece. Djeca su u tri skupine primila sakramemnt.

Događaj je već bio odgođen zbog pandemije koronavirusa, stoga su se ove godine i prošlogodišnji prvopričesnici pridružili i primili sakrament ove godine.

Iz Rheinfeldena dugo nije bilo prvopričesnika, a ove godine bilo je devetero mladih.

Jakovljeva školjka ovogodišnja je simbolika Prve pričesti za sve tri skupine, kao simbol hodočašća i putovanja, koju su okruživali anđeli s upisanim imenima prvopričesnika.

“Svi smo mi hodočasnici koji hodimo k vječnoj Domovini. Uz to, simbolika školjke poziva nas da u ovim vremenima kada nam je otežano kretanje, izdržimo i da još malo gajimo nadu i strpljivost dok ova teška vremena ne prođu”, navode iz Hrvatske katoličke misije Freiburg.

Unatoč svim mjerama svečano i lijepo su proslavljene prve pričesti.

“Ali, bez obzira na maske, ljepotu i osmijeh naših prvopričesnika ništa nije moglo sakriti, jer ono najbitnije je vidljivo srcu, posebno njihovu srcu koje krije najveće blago koje su naši prvopričesnici primili – Isusa. Svim prvopričesnicima čestitamo i za njih molimo”, zaključuju iz misije.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 29.04.2021.