PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

Sport

'ADRIA TOUR' - SVJETSKA PRILIKA ZA ZADAR I HRVATSKU Turnir organizira prvi igrač svijeta Novak Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom

Foto: Adria Tour, Facebook

Foto: Adria Tour, Facebook

Legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević po prvi se put u svojoj bogatoj karijeri našao u ulozi direktora turnira i to 'Adria Toura' koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru.

CroExpress/Hina

'Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Bit će stadion za devet tisuća ljudi koji će se montirati ovaj tjedan, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu', istaknuo je Ivanišević te dodao:

'Ovo je jedna svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu, kao korona-free zemlju te pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao nevjerojatno. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni.'

Ivanišević će na turniru sudjelovati i kao Đokovićev trener u čijem je timu od prošle godine.


'Adria Tour'
nastao je na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. 'Adria Tour' održat će se u nekoliko zemalja, a na njemu će uz Đokovića zaigrati Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, a u Zadru će nastupiti i dva najbolja hrvatska tenisača Marin Čilić i Borna Ćorić.

'Novak je već i prije imao ideju da se organizira jedan 'tour' odnosno par egzbicijskih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizirati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisača. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donijela, omogućila je i 'Adria Tour'. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam provjerio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu', osvrnuo se na Đokovićevu inicijativu Ivanišević.

03.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.