Autor: CroExpress/hina

Njemačkim sportskim klubovima potrebno je oko milijardu eura pomoći kako bi preživjeli nakon pandemije koronavirusa, objavio je Njemački olimpijski odbor (DOSB). DOSB je do tog iznosa došao iz nedavnog istraživanja štete u svojih 100 organizacija članica.

Predsjednik DOSB-a Alfons Hormann je u izlaganju sportskoj komisiji njemačkog parlamenta naglasio kako 90.000 klubova u zemlji treba oko 12.000 eura kako bi preživjeli krizu uzrokovanu pandemijom covida-19. Istovremeno, krovnim sportskim savezima u zemlji potrebno je oko 235 milijuna eura dodatne pomoći za pokriće deficita zbog otkazanih utakmica i događaja. Na pomoć države računa i 255 klubova prve i druge lige u rukometu, košarci, hokeju i odbojci, komentirao je Frank Steffel iz sportske komisije njemačkog parlamenta.

“Ako država ne podrži profesionalni sport i lige, sva ova natjecanja više neće postojati u oblicima koje poznajemo”, dodao je Stoffel, naglasivši da bi mnogi klubovi mogli propasti ili proglasiti bankrot. Od glavnih natjecanja u Njemačkoj se tek održava nogometno prvenstvo, dok je sudjelovanje u većini drugih profesionalnih sportskih liga odgođeno ili otkazano.

Datum objave: 28.05.2020.