CroExpress/Hina

Posljednjih dana mediji povezuju njegovo ime s raznim klubovima tvrdeći da ga vodeća momčad španjolskog prvenstva želi prodati.
‘Ne samo sada, nego se moje ime povezuje s raznim klubovima već zadnje dvije godine. Kao što sam uvijek govorio, Barcelona je za mene perfektno mjesto. Ja želim uživati ovdje i pomagati ekipi’, rekao je 32-godišnji vezni igrač u razgovoru za novine Mundo Deportivo.

Nakon što je bio član udarne postave od dolaska u klub 2014., početkom ove sezone je posjednut na klupu.

‘Prvi dio sezone za mene je bio jako čudan, iznimno neugodan, iznenadio me. No, iz toga moram naučiti više stvari i napredovati. Ponekad se dogode nerazumljive stvari, no moraš ih prihvatiti. Nadam se da ću ostati ovdje do kraja ugovora. Ako to ne bude moguće, sjest ćemo za stol, no sada mi je najvažnije biti maksimalno spreman i završiti sezonu na najbolji način’, dodao je.

Tvrdi da ne zna zašto je izgubio mjesto u početnoj postavi i postao pričuvni igrač.


‘Niti ljudi s kojima sam razgovarao nisu mi mogli to objasniti ili reći nešto konkretno. Svi živi mi govore da u nogometu ima nerazumljivih stvari i da treba gledati prema naprijed. Ono što je mene zaboljelo nije bilo to što nisam igrao nego način na koji sam maknut’, rekao je Rakitić iza kojega je 299 utakmica u dresu Barcelone.

‘Prošla godina mi je bila najbolja od šest koliko sam ovdje. Unatoč tome nije se računalo na mene, to me je jako zaboljelo. Premda ne razumijem što se dogodilo, prihvatit ću to jer želim najbolje ekipi’, dodao je.

Prošlo ljeto su mediji izvještavali da ga je Barcelona htjela uključiti u paket razmjene kako bi vratila napadača Neymara iz PSG-a. Upitan misli li da ne igra jer nije htio ući u transfer kojeg je planirao klub, odgovorio je:

‘Može biti to, a i ne mora. Uvijek sam htio znati što se događa. Ako su htjeli da odem u neki drugi klub, svejedno gdje, volio bih da su mi to rekli, upravo ovako kao što mi sada ovdje razgovaramo. Tijekom prijašnjih pet godina sam pokazao da se na mene može računati. Sigurno sam puno zadužio suigrače i trenere pa me još više boli ako sam žrtva što nisam otišao negdje’, izjavio je Rakitić.

Posljednjih dana se u medijima spominje njegov povratak u Sevillu, gdje je igrao od siječnja 2011. do lipnja 2014. i u posljednjoj sezoni bio kapetan prilikom osvajanja Europske lige. Dužnosnici Seville su prije nekoliko mjeseci govorili da nemaju novca za njegov povratak, no nisu skrivali da bi ga voljeli opet vidjeti u svojim redovima. Rakitić je prošli tjedan preko društvenih mreža govorio o svojim trenucima provedenima ondje.

‘Nije da sada ‘namigujem’ Sevilli kao što se govori. Meni je Sevilla posebno drag grad, ondje mi je obitelj (supruga Raquel je odande). Uvijek sam govorio da bi bilo ostvarenje velikog sna ponovo obući njen dres. To svi znaju, ali to nije samo moja odluka, puno je stvari iza eventualnog povratka. Sportski direktor Monchi i svi u Sevilli imaju moj broj mobitela, no još uvijek me nisu zvali’, rekao je Rakitić.

‘Svi koji me poznaju znaju da ću, gdjegod budem igrao, uvijek htjeti pobjeđivati. Kamo god da odem htjet ću sve osvojiti. Uvijek. U najboljim sam godinama da dam sve od sebe. Osjećam se bolje nego ikada. U iduće tri ili četiri godine bit ću sposoban natjecati se na najvišoj razini’, napomenuo je.

Zbog koronavirusa su zaustavljena sva natjecanja pa au brojni klubovi, uključujući Barcelonu, smanjili plaće igračima. Zbog posljedične gospodarske krize, mogli bi prodavati ili nuditi igrače kao sredstvo razmjene kada se otvori prijelazni rok.

‘Razumijem situaciju, no ja nisam vreća krumpira kojom se trguje. Sa mnom se uvijek može razgovarati, ali prije svega želim biti ondje gdje me žele, poštuju i gdje sam potreban, i ondje gdje ćemo se obitelj i ja ugodno osjećati. Bude li to ovdje, bit ću presretan, bude li drugdje, bit će to mjesto o kojem ću ja odlučiti, a ne netko drugi. Takvo ponašanje mi se nije svidjelo i ljudima u klubu je to posve jasno’, zaključio je Rakitić.

Datum objave: 13.04.2020.