PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

13.07.2020
tekst
tekst

Sport

VJEČNO NAS JE NAPUSTIO 'HRVATSKI TIGAR' Nijemci su ga proglasili popularnijim i od Chuck Norrisa

Foto: Snimka zaslona/Youtube

Foto: Snimka zaslona/Youtube

Branko Cikatić.

Br. pregleda: 5749

Autor: CroExpress

U 65-oj godini života, nakon duge borbe s opakim bolestima, umro je Branko Cikatić, jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni 'hrvatski tigar'.

Problemi sa zdravljem za legendusu počeli su u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici. Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac.

Večernji list podsjeća kako je Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza 'hrvatskog tigra' ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film 'Skyscraper' u kojem je glumio s Anne Nicole Smith. 

23.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.