Autor: Hina/CroExpress

Hrvatski skijaš Filip Zubčić nastavio je nizati sjajne rezultate ove sezone u veleslalomu Svjetskog kupa. Nakon drugog mjesta u Adelbodenu i pobjede u Naebi, Zubčić se treći put uspinjao na postolje nakon što je osvojio i drugo mjesto u Hinterstoderu i tako ostao u utrci za osvajanje malog Kristalnog globusa. “Stvarno sam sretan ovim rezultatom. Nakon pobjede u Naebi uspio sam ponovo završiti na postolju što je i bio cilj jer sam želio zadržati kontinuitet rezultata”, poručio je hrvatski skijaš.

Filip je u prvoj vožnji bio drugi sa devedeset stotinki zaostatka za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom. Gornji dio staze odradio je nešto lošije, ali je u donjem briljirao i ostavio iza sebe do tada vodećeg veleslalomaša u poretku Svjetskog kupa, Slovenca Žana Kranjeca. U drugoj vožnji mladi hrvatski skijaš je samo potvrdio svoj rezultat i zadržao drugu poziciju. Francuski skijaš Alexis Pinturault pobijedio je s vremenom 2:41.96, a Zubčić je za njim zaostao 45 stotinke.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma i utrka za Mali kristalni globus je otvorena. U Kranjskoj Gori je utrka na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka slijedi završnica Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo. “Do kraja sezone idemo samo jako,” poručio je Zubčić.

Datum objave: 02.03.2020.