Autor: CroExpress

Legendarni kondicijski trener momčadi nogometnog kluba Juventus, Roberto Sassi gost je 18. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša koja će se u petak 21. i subotu 22. veljače održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Rođeni Talijan koji iza sebe ima zavidnu karijeru u nekim od najboljih europskih klubova, u Zagrebu će predstaviti jedan od najcjenjenijih sustava sportske pripreme u svijetu te govoriti o njegovoj organizaciji i načinima rješavanja svakodnevnih stručnih izazova i problema.

Sassi koji posljednjih godina kreira i kontrolira pripremu Juventusovih igrača iza sebe ima zaista zavidnu karijeru. U protekla četiri desetljeća za najveća natjecanja i izazove spremao je najpoznatije svjetske igrače iz nogometnih klubova kao što su Atletico Madrid, Chelsea, Dynamo Moscow, Fiorentina, Valencia, Lecce, Lazio, Avellino, Torino, Verona, Salernitana, Parma i Sampdoria, stoga nestrpljivo iščekujemo njegovo izlaganje. Talijanskom stručnjaku pridružit će se svjetski stručnjaci u području kondicijske pripreme kao što su Francesco Cuzzolin, Julio Calleja, Bernardo Requena, Mladen Jovanović, Aleksandar Janković te brojni drugi.

Svoja iskustva podijelit će i domaći stručnjaci Dragan Primorac sa suradnicima, Pero Kuterovac, Ana Čerenšek, Nikša Sviličić, Vlatko Vučetić, Cvita Gregov i drugi. Uz predavanja cijenjenih domaćih i stranih stručnjaka, ove godine očekuje nas i zanimljivi panel nogometnih izbornika svih hrvatskih nogometnih reperezentacija. Međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša u proteklih 18. godina svojom je kvalitetom zasluženo zauzela mjesto među najprestižnijim sportskim konferencijama u Europi, a svake godine iznjedri nove važne zaključke i viziju još uspješnijeg profesionalnog sporta i kondicijske pripreme sportaša. 18. izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

Datum objave: 11.02.2020.