PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.08.2020
tekst
tekst

Sport

EURO 2020 - Hrvatska sigurno protiv Njemačke, Italije, Engleske ili Španjolske

Foto: HINA/Daniel KASAP

Foto: HINA/Daniel KASAP

Nakon što je završen prvi i najveći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine poznato je 20 sudionika smotre najboljih selekcija 'Starog kontinenta', među kojima je i Hrvatska.

Br. pregleda: 1784

Autor: CroExpress/Hina

'Vatreni' su kvalifikacije okončali na prvom mjestu skupine E i sada mirno mogu čekati ždrijeb koji će se održati 30. studenog u Bukureštu.

Posljednja četiri sudionika europske smotre doznat ćemo u ožujku kada su na rasporedu play-off susreti u kojima će sudjelovati 16 ekipa.


Svjetski doprvaci će biti smješteni u drugu jakosnu skupinu, zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima pa nije moguć ogled 'Vatrenih' i 'Tricolora' u skupini.

Pozicije nositelja u ždrijebu će imati Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina i to na osnovu učinka u ovim kvalifikacijama.

Naime, UEFA je nositelje odredila isključivo prema bodovnom učinku u ovim kvalifikacijama tako da šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija idu u prvu jakosnu skupinu.

Kako se EURO igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, automatski su svrstani u svoje skupine. Tako je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, dok će u skupini C igrati Ukrajina i Nizozemska.

To znači da Hrvatska ne može igrati u tim skupinama, već će igrati u skupini s nekim od velikana kao što su Italija, Engleska, Španjolska ili Njemačka.SKUPINE EP-a

SKUPINA A (Rim, Baku):
1. Italija

SKUPINA B (Kopenhagen, St Peterburg)
1. Belgija, 2. Rusija, 3. Danska

SKUPINA C
(Amsterdam, Bukurešt)
1. Ukrajina, 2. Nizozemska

SKUPINA D (London, Glasgow)
1. Engleska

SKUPINA E
(Bilbao, Dublin)
1. Španjolska, 4. pobjednik dodatnih kvalifikacija B

SKUPINA F
(Munchen, Budimpešta)
1. NjemačkaJAKOSNE SKUPINE

I: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

II: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska, Rusija

III: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

IV: Wales, Finska, pobjednik dodatnih kvalifikacija A, pobjednik dodatnih kvalifikacija B, pobjednik dodatnih kvalifikacija C, pobjednik dodatnih kvalifikacija D

20.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.