Autor: CroExpress/Hina

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su nastup u C skupini Lige prvaka fantastičnom predstavom pobijedivši pred 28.500 gledatelja na stadionu Maksimir Atalantu sa 4-0, a junak večeri bio je trostruki strijelac Mislav Oršić.

Dinamo je poveo u 10. minuti golom Marina Leovac (10), a potom je na scenu stupio Mislav Oršić postigavši tri gola (31, 42, 68). 

Idući nastup Dinamo će imati 1. listopada kada će gostovati kod Manchester Cityja.
Bila je to Dinamova večer za pamćenje. Sasvim sigurno najbolja predstava otkako je Nenad Bjelica preuzeo klub, ali i najbolja predstava koju su ‘modri’ prikazali u 37 susreta odigranih u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’.

Dinamo je do ove utakmice ostvario tek četiri pobjede u Ligi prvaka. U zadnjih 11 susreta upisao je 11 poraza, a posljednju pobjedu Dinamo je u Ligi prvaka ostvario 16. rujna 2015. na stadionu Maksimir protiv Arsenala 2-1. No dolaskom Nenada Bjelice Maksimirom pušu neki novi vjetrovi.

Posebno impresivno bilo je prvo poluvrijeme u kojem je hrvatski prvak zabio tri gola i deklasirao trećeplasiranu momčad Serie A, te momčad koja je prošle sezone zabila najviše pogodaka u talijanskom prvenstvu. Strateg ‘modrih’ Nenad Bjelica iznenadio je s početnim sastavom zaigravši od prve minute s trojicom centralnih braniča (Dilaver, Theophile-Catherine, Perić) i bez Gojaka i Hajrovića, dok je Gian Piero Gasperini očekivano otvorio utakmicu u formaciji 3-4-1-2. Zanimljivo, Atalanta je u početnom sastavu imala samo dvojicu talijanskih igrača, vratara Pierluigija Gollinija i braniča Andreu Masiella, a na klupi još jednog, pričuvnog vratara Marca Sportiella. Bjeličin potez pokazao se sjajnim.

‘U tajnosti smo držali svoju taktiku. Rekao sam igrčima da ne govore o tome. S obzirom da smo odradili samo jedan trening, izgleda da je ispalo dobro’, kazao je Bjelica sa smiješkom. Kazao je kako mu je ovo bila jedna od najdražih pobjeda, ali i kako vjeruje da su najljepše pobjede tek pred njim. 
‘Imali smo puno lijepih i velikih utakmica. Recimo ona protiv Ferencvaros, pa Benfica, Viktoria Plzen, Feneerbahče… Međutim, vjerujem kako su one najljepše pobjede tek pred nama’.

Osvrnuo se i na nastup trostrukog strijelaca Mislava Oršića.  ‘O njemu govore njegovi golovi. To je jedan jako pošten dečko koji se na krilu žrtvuje za momčad. Mislav je zagrebački dečko koji je imao jako težak put, a svojom je zaslugom stigao na ovu razinu’.

Datum objave: 19.09.2019.