Autor: CroExpress/hns-cff.hr



AZERBAJDŽAN – HRVATSKA 1:1 (0:1)
Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E, peto kolo.
Bakcell Arena, Baku.

Sudac:
S. Schärer (Švicarska)

Strijelci:
0:1 – Modrić (11′ – 11m), 1:1 – Halilzade (72′)

Žuti kartoni: Brozović (21′), Krivocjuk (62′), Nazarov (67′), Halilzade (68′), Barišić (70′), Medvedev (90+3′)

Azerbajdžan:
Balajev, Krivocjuk, Mustafazade, Medvedev, Pašajev (46′ Halilzade), Husejnov (60′ Mahmudov), Garajev, Rahimov, Nazarov (90′ Ejubov), Emreli, Šejdajev. Izbornik: N. Jurčević.

Hrvatska: Livaković, Barišić, Vida, Lovren, Bartolec (76′ Brekalo), Brozović, Modrić, Vlašić, Perišić, Rebić (86′ Oršić), Petković. Izbornik: Z. Dalić.


Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Azerbajdžanom u svojoj petoj kvalifikacijskoj utakmici Skupine E za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Tri dana nakon sjajne predstave u Trnavi, izabranici Zlatka Dalića dobro su otvorili i novo gostovanje, a prvi je zaprijetio kapetan Modrić, koji je u ponedjeljak ujedno slavio svoj 34. rođendan. No, domaći vratar Balajev najavio je svoje odlično izdanje.
Ipak, slavljenik se u strijelce upisao već u 11. minuti, kada je azerbajdžanski branič igrao rukom u kaznenom prostoru, a Modrić bio precizan s bijele točke.

Balajev je potom dva puta zaustavio Rebića u sjajnim prigodama, obranio je i dalekometni pokušaj Vlašića, dok je Azerbajdžan prije odmora pokušao preko Šejdajeva, ali je Livaković bio na mjestu.
U drugom poluvremenu, međutim, momčad Nikole Jurčevića uspjela je uspostaviti ravnotežu te čak i preuzeti inicijativu, a za svoj je trud nagrađena uspješnim solo-prodorom Halilzadea u 72. minuti, za konačnih 1:1.

Izbornik Dalić pokušao je uvođenjem Brekala i debitanta Oršića s klupe za pričuve, no promjene rezultata u završnici susreta više nije bilo.
U kasnijem terminu petog kola Mađarska se sastaje sa Slovačkom. Hrvatska kvalifikacije nastavlja 10. listopada, susretom s Mađarima u Splitu, a 13. listopada odlazi u Cardiff na noge Velšanima.

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E:

1. Hrvatska 10 (5)
2. Mađarska 9 (4)
3. Slovačka 6 (4)
4. Wales 6 (4)
5. Azerbajdžan 1 (5)

Datum objave: 09.09.2019.