PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

06.06.2020
tekst
tekst

Sport

UŽIVAJU U SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA U Lici preko 600 hodača iz osam zemalja

Foto: Hina

Foto: Hina

Hrvatski festival hodanja (HFH), koji se ovaj vikend održava u Lici, u subotu je privukao više od šesto hodača iz osam zemalja, što organizatori smatraju uspjehom za manifesticiju koja je još u postupku uvrštenja u kalendar Međunarodnoga hodačkog udruženja (IMA).

Br. pregleda: 1598

Autor: CroExpress/Hina

Direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević zadovoljan je odazivom 623 sudionika koji dolaze iz Amerike, Kanade, Belgije, Italije, Slovenije, Mađarske i BiH, a domaći iz svih dijelova Hrvatske.

HFH prvi je put održan prošle godine, a od ove je i službeno kandidat za uvrštenje u kalendar Međunarodnoga hodačkog udruženja (IMA) što se očekuje 2021. godine.

Festival oba dana ima po tri šetačke rute, prvog je startao prijepodne u Gospiću, drugog će u Otočcu. U subotu se sudionici šeću stazama imenom Tesla dugim od 12 do 31 kilometra, a u nedjelju će hodati stazama imena Gacka dugačkima 11 do 34 kilometra. Sve su ture vođene i obilježene.

Najmlađi sudionik subotnje hodnje je trogodišnjak iz Zagreba, najstariji gospođa s Krka (76). Očekuje se da će subotnja hodnja završiti oko 18 sati.

08.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.