Autor: CroExpress/Miroslav Korenić

Croatia Bietigheim:Bakary Manneh, Leon Kraguljac, Fabijan Kraljević (Yli Lokaj), Danijel Divković, Mario Teusch, Tim Holzwarth (18. Gino Russo), Mahmut Fehimli, Cahit Gündüzalp, Anton Zovko (72 Dominik Genc), Kresimir Trepsic (76. Emanuel Isaia, Adam Juhasz).

Golovi za Croatiju:
Mario Teusch, Adam Juhasz

Sudac:
Andreas Pfaff

NK Croatia Bietigheim polako dolazi u formu nakon ljetne stanke, jer su se i posljedni ‘Urlauberi’ vratili na nogometni teren.
Novi trener Croatije, Mihael Zorko se prvi put susreo sa svim igračima. U prvih petnaestak minuta susreta, Croatija je vodila kolo i pritiskala protivnika u svoju polovicu. Stvarale su se šanse, no, nažalost pogodataka nije bilo.

Šok u 17. minuti igre


Uslijed kontra napada TSV Höfingena, domaći vratar Manneh je izletio iz svoga gola na rub kaznenog prostora i pri tom igrao rukom. Sudac nije imao drugog izbora nego kazniti ga crvenom kartom.

Zbog povrede prvog golmana Croatije na treningu, trener Zorko nije imao drugog izbora nego ubaciti novog vratara. Izobr je pao na napadača Gina Russa, a Timo Holzwarth je morao iz igre.

S igračem manje, zamijetila se nesigurnost u ekipi Croatije.

To je i suparniku dalo vjetra u jedra pa su preuzeli inicijativu i stvarali pritisak. Fabija Kraljević je svojom rutinom i mirnoćom držao konce obrane čvrsto u ruci i svojim preciznim dugim loptama startao brze kontre.

U 32. minuti, Croatija je oduzela protivniku lopu na desnoj strani i krenula u protunapad. Krešo Trepšić i Ante Zovko su odigrali dva dupla pasa i Zovko je probio na desnom krilu. Mario Teusch ju je glavom spremio direktno u mrežu – 1:0 za Croatiju.

Prvi dio utakmice bez promjena


U drugom dijelu utakmice suparnici su dobili ukupno pet žutih kartona, a u 84. minuti i jedan žuto-crveni. Nakon isključenja na strani Höfingena, Croatija je uzela stvar u svoje ruke. Cahit Gündüzalp je pokazao najveću požrtvovanost. U posljednoj minuti susreta, u vlastitom kaznenom prostoru blokirao je protivnika, oduzeo loptu i krenuo u kontra napad sprintom preko cijelog terena i bez muke loptu ubacio u prazan gol, 2:0.



Datum objave: 04.09.2019.