Autor: CroExpress/Hina

Bila je to šesta uzastopna pobjeda odabranika izbornika Davora Dominikovića uz +39 razliku pogodaka.
Mladi hrvatski rukometaši u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta Švedska – Tunis, a utakmica je na rasporedu u četvrtak.

Hrvatska je sjajno ušla u utakmicu i vrlo lako je povela sa 4-1. U 16. minuti bilo je +4 (7:3), no Island se tada vratio smanjivši na samo gol zaostatka (7-6). Uslijedila je fantastična završnica prvog dijela. Serijom 6-0, Hrvatska je odjurila i već nakon prvog poluvremena je imala šest golova razlike (13-7).

Island je u prvom poluvremenu zabio samo četiri gola iz igre, ponajviše zaslugom Ivana Ereša koji je u prvom poluvremenu sakupio čak osam obrana.

U nastavku susreta prednost je samo rasla, a na koncu je bilo velikih +13, a izbornik Dominiković je sredinom drugoga dijela promijenio praktički cijelu prvu sedmorku.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Filip Vistorop sa šest golova, Fran Mileta s pet, te Josip Šarac i Halil Jaganjac sa po četiri gola. Ereš je ponovno bio na najvišoj mogućoj razini sa 13 obrana, a Ivan Panjan je dodao još dvije obrane.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Orri Freyr Porkelsson s pet, te Robertsson Gabriel Martinez i Kristofer Andri Dadason sa po tri gola.

Datum objave: 24.07.2019.