Autor: CroExpress/S.Đ.

NK Croatia iz Bogdanovaca 3. i 4. kolovoza organizira nogometni turnir ‘Croatia kup’ koji se igra u spomen na tragično preminulog hrvatskog policajca i člana kluba Vidoju Marića.

Turnir se igra 18.-tu godinu za redom, ali ove godine, paralelno sa porastom i modernizacijom klupskih aktivnosti, Uprava kluba je odlučila pozvati sportske prijatelje iz Njemačke i Austrije – Croatiju Műnchen, Posavinu Frankfurt i Dinamo Beč.

67b8c6c0d6.jpg
‘Iznimno nam je drago što su se Hrvati iz dijaspore odazvali našem pozivu te ćemo zajedno odati počast tragično preminulim hrvatskim braniteljima, članovima kluba te svima koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Sve utakmice na turniru će se prenositi uživo preko Youtube platforme, te će se na taj način glas o suradnji i prijateljstvu Hrvata u Domovini i dijaspori proširiti po cijelom svijetu.’ – istaknuo je predsjednik Croatije Vlado Prce.

Iz kluba ističu kako već sada postoje upiti za nastup na turniru iduće godine, te razmišljaju o proširenju formata, odnosno održavanju prvenstva hrvatskih klubova iz dijaspore u Bogdanovcima u dogledno vrijeme.

Datum objave: 19.07.2019.