Autor: CroExpress
Svečano otvorenje 4. Svjetskog nogometnog natjecanja klubova Hrvata izvan domovine održat će se u ponedjeljak 24. lipnja 2019. u 16 sati na stadionu NK Hrvatski dragovoljac u Zagrebu, javlja Večernji. 
Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluju: NK Pajde (Mohlin) iz Švicarske kao branitelji naslova, NK Croatia Toronto iz Kanade, SC Croat San Pedro iz SAD-a, Canberra FC iz Australije, NK Slavonija Bern iz Švicarske i Reprezentacija vojvođanskih Hrvata, kao pobjednik prvenstva Hrvatske nacionalne manjine 2017. godine. 
Klubove su utemeljili Hrvati izvan domovine – predstavnici hrvatskog iseljeništva i hrvatske nacionalne manjine
‘Važnu ulogu u ovom tradicionalnom natjecanju imaju Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski nogometni savez kao jedini nogometni savez u svijetu koji na ovakav način okuplja svoje iseljeništvo. Središnji državni ured kontinuirano im pruža podršku i njeguje zajedništvo koje se kroz ovakva sportska događanja iz godine u godinu sve više učvršćuje. Upravo je jačanje veza Hrvata izvan Lijepe Naše s domovinom jedan od strateških ciljeva Republike Hrvatske i zadaća ovog Ureda. Također, treba naglasiti kako su upravo sport, sportaši i svi sportski uspjesi godinama ujedinjavali i ujedinjuju hrvatski narod diljem svijeta‘, piše u priopćenju Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u kojem se napominje kako će događaju prisustvovati i državni tajnik Zvonko Milas.

Datum objave: 24.06.2019.