Autor: CroExpress/Hina

Austrija je sredinom travnja, tijekom pandemije korona virusa, pozvala u službu pripadnike aktivne pričuve austrijske vojske kako bi te formacije pomogle pripadnicima policije, a vojnici sa svojim djelovanjem na granici započinju ovih dana, navode slovenski mediji koji se pozivaju na informacije iz Austrije. 

U austrijskoj južnoj pokrajini Koruška (Kaernten), dijelom prema slovenskoj granici, vojnici iz pričuvnog sastava počet će s vježbom i djelovanjem u četvrtak, a u pokrajini Štajerska uključeni su u kontrolu granice od utorka, prenose slovenski mediji. Ti vojnici će policiji pomagati i na granicama sa Slovačkom i Mađarskom, i to u provođenju sigurnosnih zadaća na područjima gdje su prisutne migracije ili rizik širenja Covida-19, a na terenu bi trebale biti prisutne – ovisno o razvoju situacije – oko dva mjeseca, tvrde slovenski mediji, pozivajući se na izvore iz Austrije.

O razvoju situacije s epidemijom ovisi hoće li se razdoblje uključenja tih postrojbi na granici produžiti, rekla je ministrica obrane Klaudia Tanner, prenose slovenski mediji, koji dodaju da je to prvi put od stvaranja Austrijske Republike da je u čuvanje granice uključena vojska.

Datum objave: 21.05.2020.