Na Facebook joj je 16. listopada stigla poruka: “Dobar dan, tvoj brat Milan je ovdje.”

Davno izgubljene brata i sestru spojio je jedan novinski članak. U želji da pronađe najmlađeg brata od trojice 45-godišnja Silvija Radanović 2014. obratila se redakciji Glasa Slavonije. Naime, brat Milan je kao mlai dječak bio posvojen. I nakon više od 30 godina uspjela je pronaći svoga brata.

Na Facebook joj je 16. listopada stigla poruka: “Dobar dan, tvoj brat Milan je ovdje.”

Njezin brat Milan je odrastao pod drugim imenom i prezimenom. Posvajatelji su preselili u Njemačku i njega nazvali Alen..

“Nikada mi nisu krili da sam posvojen. Kada sam napunio 18 godina, došao sam u Đakovo u Centar za socijalnu skrb, no s biološkom obitelji nisam uspio stupiti u kontakt. Najveća želja bila mi je vidjeti se sa sestrom Silvijom, za koju sam tek nedavno, i to na gotovo nevjerojatan način, doznao da me traži”, ispričao je Milan.

Državne institucije su 1988. godine preuzele brigu o petero mališana, nakon smrti oca. Tada je Silvija imala deset godina, a Milan je bio beba od samo nekoliko mjeseci. Silvija i stariji brat Dalibor su završili u hraniteljskoj obitelji u blizini Đakova, a Milan je odveden baki u Subotički Lug. Kada je posvojen, imao je dvije godine.

Milan je među stvarima svog pokojnog oca, posvajatelja, pronašao isječak iz Glasa Slavonije preko kojeg ga je tražila sestra. Kada je došao u Hrvatsku, pokazao je sestrični novinski tekst, koja je potom vrlo brzo pronašla Silviju i javila joj da je njezin brat u Hrvatskoj. Milan o svojim posvojiteljima govori sve najljepše.

“Nisu imali tajni preda mnom, nisu mi muljali, uvijek su bili vođeni time da me zaštite i pruže ono najvažnije, ljubav i dom”, naglašava danas Milan koji je sestru posjetio u njenom domu u Palančanama.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.10.2021.