“Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba”, zaključili su.

Ponovni početak rada, restoran koji je nekoliko puta proglašen najboljim na svijetu Noma Rena Redzepija, odlučio je obilježiti počasnom večerom za one ljude koji su se iznimnim doprinosom istaknuli tijekom pandemije, a na večeru su pozvani i hrvatski “heroji pandemije” iz udruge Chef kuha doma, koja je pomogla stradalima u potresu.

“Najbolji restoran na svijetu, NOMA, Renea Redzepija, pozvao je urbi et orbi, da se prijave heroji pandemije, ljude koji su se osobito iskazali pomažući na bilo koji način. Udruga Chef kuha doma je nominirala chefa Bojana Kljajića koji je bio šef kuhinje u Sisku, za vrijeme humanitarnog djelovanja kuhara nakon potresa u Petrinji, i kao pratnju, koordinatoricu volontera, Mirtu Livingston. Ponosno objavljujemo da je NOMA javila da je naša ekipa proglašena herojima pandemije, i bit će prva kad se nakon lockdowna restoran otvori, za koju će kuhati posebnu večeru”, objavljeno je na Facebook profilu inicijative.

“To je veliko veselje za sve nas, ali na neki način i dodatna podrška svim ljudima u potresom pogođenoj Baniji. Također, svima u našoj lijepoj domovini koji su radi pandemije patili i pomagali zaraženima i oboljelima na bilo koji način. Nije lako biti na prvoj crti pandemije. Ova nagrada ide njima. Oni su pravi heroji. Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba”, zaključili su.

Autor: CroExpress Datum objave: 04.05.2021.