Šef HTZ-a Kristijan Staničić rekao je da se u Hrvatskoj još uvijek odmara 200 tisuća turista.

 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili su rezultate dosadašnjeg dijela turističke godine te najavili planove i aktivnosti za nadolazeće razdoblje.

Pad je primjetan, ali manji od očekivanih 70 posto

“Ovakve rezultate možemo zahvaliti turističkom sektoru. Znamo kako nam izgleda cijela godina, s Covidom. Nikome nije lako ovo vrijeme, a posebno teško je za turistički sektor. Donesene su mjere, postupno su otvorene granice, omogućen je dolazak turista. Zato imamo dobre rezultate. Predviđao se pad od 70 posto, ali ipak je drugačije.

Prema podacima koji su objavljeni u prezentaciji, imamo 41 posto dolazaka u odnosu na 2019. i 43 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu od siječnja do kraja kolovoza.  Imamo 54 posto razine prošlogodišnjeg prometa u dolascima i 62 posto noćenja u srpnju i kolovozu “, rekla je ministrica Brnjac.

Istarska županija najuspješnija, na Jadranu trenutno 200 tisuća turista

Šef HTZ-a Kristijan Staničić rekao je da se u Hrvatskoj još uvijek odmara 200 tisuća turista. Govorio je i o marketinškim kampanjama koje je poduzimao HTZ.

“Prednjači Istarska županija, zatim Primorsko-goranska i potom Splitsko-dalmatinska”, rekla je Brnjac. Kao najuspješnije spomenula je rovinjski i zadarski klaster.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 11.09.2020.