CroExpress/Anto Pranjkić

Sugovornici su se složili da su Hrvati Republike Srpske zapostavljeni te da problemi s kojim se suočavaju prepuštaju se samo njima te da im u rješavanju istih malo tko, i osim Mišića, gotovo nitko ne pomaže.
‘U Banja Luci je prije rata bilo 30 tisuća Hrvata i bili su kamen zamajac svih aktivnosti. Danas ih nema, a i ono što ih je ostalo na margini su svih životnih događanja, pa i života doslovno, ako hoćete. No, ja ih ne otpisujem. O njima sam govorio u Saboru RH i ranije i ako budem izabran činit ću to opet’, kazao je Mišić, osvrnuvši se na stanje u prijedorskom kraju, gdje politika Republike Srpske pokušava rušiti kuće Hrvatima povratnicima kako bi gradila auto cestu.

‘Baš cesta mora ići preko kuća povratnika. U razgovoru s predsjednikom Udruge Hrvata u Ivanjskoj, gospodinom Majdandžićem sam se usuglasio da se svi Hrvati moraju zalagati da se i ovo rješenje konačno riješi. O problemu Ivanjske sam izvijestio i premijera’, kazao je Mišić i upoznao biskupa o razgovoru s predstavnicima Udruga Altruist i Briševo.
Biskup banjolučki Franjo Komarica istaknuo je nebrigu prema hrvatskim gospodarskim objektima koji postoje u Banja Luci i zamolio da se iznađe neko rješenje da poslovni prostori ne budu prazni nego da se gospodarstvenici udruže i nađu interes i za Banja Luku. Izrazio je svoju žalost što sa zastupnikom Mišićem nije razgovarao i ranije, jer je, prema njegovim riječima, očito da čovjek voli cijelu Bosnu i Hercegovinu i da se zalagao za nju svim srcem.

Lista br. 7

Domoljublje nema adresu.

#sigurnahrvatska #HDZ #IzboriRH2020Objavljuje Hdz XI Izborna JedinicaUtorak, 30. lipnja 2020.

Datum objave: 30.06.2020.