Autor: CroExpress/Krešimir Josip Bahmec, karmelićanin

Putujem vlakom za Domovinu. Sveto pismo kaže “gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce”(Mt 6). 

Moja Hrvatska je moje blago. Moji ljudi, moje more, moje nebo, moja zemlja. Moja duša, moje srce. 

Jutros prije puta slavio sam misu. Za Domovinu. Za ljude koji nisu zaslužili…za djecu koja trebaju uzore, koja se nisu rodila za ruševine. 

Možda će danas neko dijete gledati tužnu majku, oca koji je izgubio posao… gledati i zapamtiti i odlučiti i srcu: “Neću da moja djeca mene takvoga gledaju”. Možda se rodi neka nova generacija koja će dati krv, znoj i suze da neki novi klinci bezbrižnije trčkaraju u slobodi. Pravoj slobodi. Da gledaju nasmijane roditelje koji u srce ne utiskuju strah… 

Misom i molitvom, brigom za ljude na mom putu dao sam mali ali od srca doprinos za Domovinu. Kao svećenik dajem što imam. 

Kao Petar kada ga je prosjak bogalj molio za novčić pa mu je Petar odgovorio : “Srebra i zlata nema u mene, ali što imam – to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazarećanina hodaj!” (Dj 3) 

I nadam se da će doći laici sveti koji će Božjom snagom podići narod da hoda napokon. Ja sam kriv što ne molim dovoljno i dobro. Zato ih nema. Ali vjerujem da će nas Bog dignuti iz pepela. 

Trebamo više moliti. Koliko god se to činilo kao fraza. Ne. U molitvi je najveća snaga i pobjeda. Molimo za narod ali molimo i za vlast. Za sve ljude. Samo Bog može promijeniti i obratiti ljude. Ne samo one koji ne vjeruju, jer oni su često iskreniji od licemjernih i lažnih vjernika, već i za one koji vjeruju i rade protiv Boga. 

Ja ne mogu nikoga uvjeriti ni u šta. Mogu moliti i biti dobar svakom čovjeku. Mogu se žrtvovati i trpjeti. Ali samo vjeri i predanju Bogu. Pa makar propao i cijeli svijet, sve mi je činiti da se ni jedna duša izgubi. A to može samo Bog ali sa nama. Samo kada smo zajedno. 

Ovaj život je bitka za vječnost. Volio bih sreću i mir već tu, na Zemlji. Kraljevstvo Božje. Vjerujem da ga možemo osvojiti u srcima ljudi. Makar na kraju povijesti. To je naša bitka. Kršćanstvo. Pobjeda. 

Datum objave: 07.07.2020.