Autor: CroExpress

Jedna od vodećih Njemačkih televizija Pro7 u svojoj emisiji Galileo u prime time-u je emitirala zanimljivu 25-minutnu reportažu o usporedbi putovanja za vrijeme korone u Pulu i na grčku Kretu, izvijestilo je voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.

Reportaža uspoređuje doživljaje protagonista na putu i prilikom boravka u destinacijama pri čemu je boravak u Puli istaknut kao iznimno ugodan, a pohvaljen je i hrvatski sustav prijave turista Enter Croatia. Kao vrlo interesantan doživljaj navodi se stand up paddling po noći, dok se smještaj u kampu opisuje kao dobra mogućnost za zadržavanje socijalne distance u ovim izazovnim vremenima.

Zbog izostanka uobičajenih gužvi, pulska Arena ostavila je upečatljiv dojam na protagonisticu reportaže. Cjelokupna situacija u Puli opisuje se kao primjerena novonastalim okolnostima u vrijeme ovogodišnjeg ljeta koji je u znaku korona krize. S obzirom da je reportažu gledalo i do milijun gledatelja i da se ista prikazala upravo prije početka školskih praznika u južnim njemačkim pokrajinama, zasigurno će motivirati brojne njemačke turiste da u kolovozu posjete Hrvatsku.

Televizijska postaja Pro 7 već je ranije u svojoj emisiji Taff objavila reportažu u kojoj je Dubrovnik opisan kao „in lokacija za VIP goste“ u vrijeme korona krize. U reportaži je navedeno kako su, između ostalih, Dubrovnik posjetili Rod Stewart i Tamara Ecclestone. Također se navodi kako Hrvatska ima jednu veliku prednost pred ostalim destinacijama, a to je da izuzetno pogodna za putovanja automobilom iz Njemačke.

Datum objave: 30.07.2020.