Konačno sretan.

Katalonski sportski dnevnik Sport piše, a prenosi Gol.hr kako su Barcelona i Sevilla na pragu dogovora o transferu Ivana Rakitića.

Prema istom izvoru, Sevilla bi trebala izdvojiti između pet i deset milijuna eura za svog bivšeg kapetana koji ih je 2014. godine vodio do osvajanja Europske lige.

Barcelona ga htjela prodati već prošle godine

Rakitić je u Barceloni proveo čak šest sezona te uz Ligu prvaka osvojio i četiri naslova prvaka Španjolske. No već mu dugo ne cvjetaju ruže u katalonskom klubu nakon što je godinama bio neizostavni član prve postave kod Luisa Enriquea i jedno vrijeme kod Ernesta Valverdea, koji ga je posljednje dvije sezone sve manje koristio.

Barcelona je još prošle godine odlučila prodati Rakitića i riješiti se njegove plaće nakon što je u klub stigao Frankie de Jong. Od tada traje psihološki rat između Hrvata i čelnika kluba. Čini se da je na pragu kraj, a da će naš reprezentativac napokon biti sretan u klubu i u gradu gdje je upoznao i svoju suprugu.

Odlazi za znatno manju plaću

Rakitić je pristao na znatno nižu plaću. Nakon 7,8 milijuna eura, koliko je godišnje dobivao u Barci, u Sevilli će zarađivati 3,7 milijuna eura (uz neke bonuse), što će i dalje biti najveća plaća u momčadi osvajača Europske lige.


Autor: CroExpress Datum objave: 28.08.2020.