Jedna se Kanađanka dosjetila kako na nekonvencionalan način zaobići policijski sat, zbog čega će morati platiti veliku novčanu kaznu. Nakon stupanja na snagu policijskog sata u svojem gradu, ona je na uzici izvan doma umjesto psa ‘prošetala’ svojega partnera.

Kazna za nepoštivanje policijskog sata u Quebecu iznosi 1500 kanadskih dolara.

Par iz Sherbrookea, grada udaljenog od Montreala oko 150 km, policiji je kazao da je “izvođenje u šetnju psa na uzici” zapravo jednako “šetnji muškog partnera na lajni”.

Za kanadski Huffington Post glasnogovornik policije Sherbrookea potvrdio je da je par zamijećen u šetnji nakon 21 sat, točnije nakon što je nastupio policijski sat.

Kad je policajac prišao 24-godišnjoj djevojci koja je na uzici vodila 40-godišnjaka, ona mu je odgovorila da je upravo izvela u šetnju svojeg psa te da je riječ o iznimci koju su u njezinu slučaju odobrile mjesne vlasti. Policajac je kazao i da je stekao dojam da ga žena provocira.

Treba istaknuti da ni u pravilniku Quebeca ni savezne vlade nema nikakve odredbe po kojoj se na uzici, u sklopu ‘igranja uloga’ smije tako ponašati.

Jedini izuzetak tijekom policijskog sata vrijedi za osobe koje uistinu šeću četveronožne kućne ljubimce. 

U pokrajini Quebec, u kojoj par živi, građani ne smiju napuštati dom u vremenu od 20 sati navečer do 5 sati ujutro, a ta će mjera na snazi biti još četiri tjedna. 


Autor: CroExpress Datum objave: 12.01.2021.