Profesorica Slavica Singer, profesor emeritus Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta u Osijeku dobitnica je ovogodišnje nagrade The European Entrepreneurship Education Award.

Nagradu dodjeljuje Sten K. Johnson Centar za poduzetništvo s Lund University School of Economics and Management, Lund, Švedska, od 2012. godine.

Nagrada se dodjeljuje svake godine pojedincima ili organizacijama, koji su doprinijeli razvoju sveučilišnog poduzetničkog obrazovanja u Europi.

Svrha nagrade je višestruka: naglasiti važnost podučavanja u području poduzetništva (u Europi), dalje stimulirati i promovirati inovativne metode podučavanja u ovom području te raširiti najnovija postignuća u poduzetničkom obrazovanju među znanstvenicima, istraživačima, profesorima, kreatorima politika, praktičarima i svim drugim dionicima, uključenim u poduzetničko obrazovanje na sveučilišnom nivou.

Profesorica Slavica Singer prepoznata je kao osoba koja ima ključnu ulugu u razvoju lokalnog i nacionalnog poduzetničkog eko sustava i poduzetničkog obrazovanja, u resursima vrlo oskudnom okruženju.

Kao što i povjerenstvo za dodjelu nagrade navodi, profesorica Slavica Singer veliki je promotor mladih istraživača u području poduzetništva s važnim doprinosom u znanstvenoj zajednici vezanoj uz poduzetništvo.

Dodjela nagrade održat će se, s obzirom na okolnosti, on-line, u okviru 10. European Entrepreneurship Education Workshop 2021, 22.-23.4. 2021. godine, na kojem će profesorica Slavica Singer održati i pozvano predavanje.

Drago nam je što prepoznata dugogodišnja posvećenost i rad prof. dr. sc. Slavice Singer i suradnika u razvijanju poduzetničkog obrazovanja čime se i Ekonomski fakultet u Osijeku dodatno pozicionira kao referentna točka u području poduzetničkog obrazovanja!

Čestitamo prof. dr. sc. Slavici Singer na nagradi!


Autor: CroExpress Datum objave: 11.01.2021.