Autor: CroExpress

Policijski sat ponovno će se uvesti u prva tri dana svibnja u Federaciji BiH radi suzbijanja koronavirusa tijekom praznika, prenosi Hina, a nakon četrdesetak dana počet će raditi mali obrti.

Za 1. svibnja zabranjuje se okupljanje više od pet osoba, navodi se u novoj odluci Federalnog Stožera civilne zaštite. Policijski sat od 22.00 do 05.00 sati bit će na snazi 1., 2. i 3. svibnja.
Iako je Krizni stožer ministarstva zdravstva Federacije BiH predložio da se ponovno uvede zabrana kretanja izvan domova osobama starijima od 65 i mlađima od 18 godina, entitetski Stožer Civilne zaštite s tim se nije složio.

Tako će na otvorenome djeca i dalje moći biti u vremenu od 14.00 do 20.00 sati utorkom, četvrtkom i subotom, a stariji od 09.00 do 13.00 sati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Vlasti u Federaciji BiH od 1. svibnja dopuštaju rad svih trgovina na veliko, ali i malih obrta pa se očekuje otvaranje frizerskih i kozmetičkih salona. Iako je Predsjedništvo BiH u utorak naredilo da se moraju usuglašavati mjere u borbi protiv koronavirusa, u dva entiteta na snazi će biti različite mjere o policijskom satu, kretanju starijih osoba i kolektivnih kartanteskih smještaja na granici.

Datum objave: 30.04.2020.