Hrvatska katolička misija Ludwigshafen, Njemačka javlja:

‘Danas, 17. lipnja stigla nam je tužna vijest da je naš dugogodišnji župnik fra Ivan Ljubo Sesar, u svojoj 78. godini otišao u susret našem Gospodinu. Zahvalni što smo ga poznavali, sretni da nam je poklonio toliko godina svoga službovanja, u vjeri da sada gleda našeg Spasitelja oči u oči, pomolimo se, pokoj vječni daruj mu Gospodine.

Fra Ljubo je rođen 1944. godine u Kočerinu, u općini Široki Brijeg. Kao dijete je odselio s roditeljima u Slavoniju, u Veliku Kopanicu gdje je završio osnovnu školu da bi potom gimnaziju pohađao u Zagrebu i novitat u Cerniku. Nakon odsluženja vojnog roka i upisanog Filozofskog studija u Rijeci prelazi na teologiju u Zagreb.

Za svećenika je zaređen 1972. godine u Zagrebu od kardinala Franje Kuharića. Nakon zaređenja, svećenički praktikum obavlja na sveučilištu Frieburg (fr. Fribourg) u Švicarskoj. Iako je 1974. godine imenovan „Praefektom Jugendwohneima“ u Speyeru, fra Ljubo nastavlja magistarski studij teologije u austrijskom Innsbrucku, gdje magistrira 1976. godine.

Bio je jako angažiran za vrijeme Domovinskog rata, kada se slala pomoć i ‘radilo’ za Domovinu. Fra Ljubo je tada i sam vozio pomoć u Hrvatsku te pomagao mnogim obiteljima koje su kao prognanici iz Hrvatske i BiH stigli u Njemačku. Vratio se u Hrvatsku 2016. godine, te u Franjevačkom samostanu na Trsatu nastavio ispovijedati mlade.

Sprovod dragog našeg fra Ljube Ivana Sesara biti će u subotu, 19. lipnja u 12 sati na groblju na Trsatu.

Dragi naš fra Ljubo, neka Vam je laka hrvatska zemlja.’


Autor: CroExpress Datum objave: 17.06.2021.