Don Većeslav rođen je 1936. godine u Slimenu, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 1963. u Splitu.

U nedjelju 11. travnja 2021. “predan u volju Božju i okrijepljen svetim sakramentima, u vječnu domovinu preselio je don Većeslav Šupuk“, javila je Splitsko-makarska nadbiskupija.

Don Većeslav rođen je 1936. godine u Slimenu, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 1963. u Splitu. U Nadbiskupiji je služio u župama: Gornje Selo (Šolta), Neorić, Konjsko, Jesenice, Slime, Žeževica te Katuni-Kreševo. Služio je neko vrijeme i kao dušobrižnik za Hrvate u Australiji te kao nadbiskupov osobni tajnik.

“Odlazim iz ove župe, ali moje srce uvijek ostaje s vama. Ovdje me vežu brojne uspomene kroz koje smo zajedno prošli. Oprostite mi ako sam koga uvrijedio, sve je to bilo u dobroj namjeri za opće dobro”, bile su njegove riječi s oproštajnog euharistijskog slavlja u Radobilji.

“Dobri Otac kojemu je odano služio neka mu bude milosrdan i vječna nagrada. U molitvi i zahvalnom sjećanju: Nadbiskupi, svećenici i vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije. Počivao u miru Božjemu”, s njime se opraštaju iz Splitsko-makarske nadbiskupije.


Autor: CroExpress Datum objave: 15.04.2021.