Autor: CroExpres/IKA

Svečanu misom u crkvi sv. Fidelisa u Darmstadtu koju je u nedjelju 8. prosinca pred više od 400 vjernika predvodio fra Ivan Čikara u koncelebraciji s delegatom vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Dekanata Darmstadt dr. Christophom Klockom i župnikom sv. Fildelisa Johannesom Gansom fra Ivan Čikara preuzeo je vođenje Hrvatske katoličke zajednice u Darmstadtu.

Referent za dušobrižništvo katolika drugih materinjih jezika biskupije Mainz Hans Jürgen Dörr je u ime biskupa Petera Kohlgrafa uručio novom župniku fra Ivanu Čikari dekret o imenovanju. Prilikom uručenja dekreta Hans Jürgen Dörr je na hrvatskom jeziku prenio biskupove pozdrave fra Ivanu Čikari uz najbolje želje i Božji blagoslov u njegovom radu.

U ime Dekanata Darmstadta dr. Christoph Klock rekao je fra Ivanu da je on poslan kako bi učvršćivao vjeru u ljudima i pri tome mu je uručio misal, hostije, kalež i sveto ulje. Tom ga je prilikom zamolio da pred svim okupljenim vjernicima izrazi svoju vjeru moleći ‘Vjerovanje’.

Novog je župnika Hrvatske katoličke zajednice Darmstadt pozdravio i župnik sv. Fidelisa Johannes Gans zaželjevši mu pri tome puno uspjeha u radu i dobru suradnju s drugim župama u gradu Darmstadtu.

Delegat za dušobrižništvo Hrvata u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojem je govoru pozdravio fra Ivana i zaželio mu puno uspjeha u vođenju misije.

U svojoj propovijedi vlč. Ivica Komadina je kazao kako smo u vremenu došašća pozvani produbljivati svoju vjeru, još intenzivnije pokušati naći sebe na putu prema Kristu. ‘Ideal Kristova učenika je nasljedovati Krista, što je moguće bolje, što je moguće jače, što je moguće intenzivnije i dosljednije’, zaključio je vlč. Ivica Komadina.

Fra Ivan Čikara se u obraćanju vjernicima i predstavnicima Crkve i biskupije Mainz zahvalio svima na dolasku u velikom broju i zaključio da je ovako velik broj vjernika na misi dokaz kako je Hrvatska katolička zajednica Darmstadt velika i živa zajednica Kristovih vjernika. Izrazio je nadu kako će njegov rad i rad svih vjernika biti za dobro cijele zajednice, Crkve i na slavu Božju. U ime Župnog vijeća novog je župnika pozdravila Patricija Tufeković, a članovi Župnog vijeća uručili su prigodan dar novom župniku.

Datum objave: 10.12.2019.