Autor: CroExpress

Na Instagram profilu najpoznatijeg američkog magazina Forbes, kojeg prati 4,7 milijuna ljudi među kojima i najveća imena poslovnog svijeta i entertainmenta, objavljena je fotografija Hrvatske, koja je u kratkom roku prikupila velik broj pozitivnih komentara i gotovo 25 tisuća like-ova.

U opisu fotografije istaknuto je kako je u Hrvatskoj, koja je jedna od rijetkih EU destinacija koje Amerikancima omogućavaju posjet, turizam trenutno u cvatu. Naime, iako turisti iz SAD-a ne mogu posjetiti većinu zemalja Europske unije, Hrvatski institut za javno zdravstvo nedavno je objavio da građani koji nisu članovi EU-a, uključujući one iz Amerike, mogu ući u Hrvatsku pod uvjetom da prilože negativan test na Covid-19 ne stariji od 48 sati.

U svojoj Instagram objavi Forbes navodi kako se hrvatski smještajni kapaciteti razvijaju kako bi zadovoljili potrebe potražnje, a istaknut je i podatak o gradnji novog odmarališta Maslina na otoku Hvaru. Riječ je o luksuznom boutique resortu, okruženom bogatom borovom šumom, koji će nuditi 33 sobe, 17 apartmana i tri vile, a osmišljen je prema načelima održivog turizma. Objavi posta na Instagramu, prethodila je i objava članka o resortu na Forbesovoj web stranici.

Datum objave: 04.08.2020.