Imao je pokraj sebe ili ne imao, znaš da je pokraj tebe bilo tvoje najveće blago. A uvijek ti je govorila da si ti njeno blago. Majka je sliku ljubavi u onom najčistijem obliku, izvornom obliku kakav se spustio s neba.

Majka je put do tvoje vlastite duše, odgovor na svako tvoje pitanje, melem za svaku tvoju ranu. Majka je sve ono što imaš reći ovom svijetu i sve ono što želiš čuti od istoga svijeta. Mali svijet koji nadilazi cijeli svemir.

I nikada joj nećeš dovoljno moći zahvaliti za sve što je učinila za tebe, za sve one mjesece u kojima te nosila pod svojim srcem, one prve godine kada ti je bila jedina veza sa životom. Majka je ono što prkosi vremenu.

Majka je ono što ti čuva leđa i kada ti svi okrenu svoja. Na koncu, kada pogledaš u oči majke, ne vidiš samo još jednu osobu koja hoda ovom zemljom, vidiš osobu koja je odlučila za tebe biti produžna Božja ruka na ovoj zemlji.


Mario Žuvela


HVALA ZA SVE ŠTO SI MI DALA, A NIŠTA ZAUZVRAT TRAŽILA NISI

MAJKA

Ona je najljepša priča. Ona je najljepša bajka. Ona se preziva ljubav, a ime joj je MAJKA!

Ona je uvijek tu, uz tebe budna bdije. Njezina topla ruka od svakog zla te krije!

Njezin osmijeh liječi. Njezina suza boli. Njezino veliko srce, zna samo da voli! Njezinu dobrotu, tko može da plati?

Zato joj dobrotom dobrotu uzvrati! Kad ostari, kad ne mogne više, zagrli je tiho, poljubi još tiše. Zahvali na svemu što tebi je dala, a najveći poklon bit će joj HVALA!

HVALA za svaku neprospavanu noć, HVALA za svaki ispunjeni dan, HVALA što si me budila jutrom, HVALA što si me slala u san! HVALA za sve što si mi dala, a ništa zauzvrat tražila nisi, ako postoji anđeo na zemlji, onda MAJKO anđeo ti si!


Velimir Velo Raspudić


Svim majkama želimo sretan i blagoslovljen Majčin dan!

Autor: CroExpress Datum objave: 09.05.2021.