PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

03.08.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

TUGOMIR MAJDAK 'Novi Zeleni plan EU je realna prilika za hrvatsku poljoprivredu, a EU poljoprivredna omotnica za naše poljoprivrednike će biti veća nego trenutna'

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Nacrt strategije hrvatske poljoprivrede nakon 2020. godine, koji je danas predstavljen u Hrvatskoj gospodarskoj komori Osijeku.

Autor: CroExpress

Prema službenim podacima, 43% stanovništva Hrvatske živi u ruralnom području, a od ukupnog broja zaposlenih, 7,5% je zaposleno u poljoprivredi.

3,9% BDP-a čini poljoprivredna proizvodnja, a od čega 3,5% odnosi se na preradu.

Iz proračuna Europske unije do 2020. uloženo je ukupno 3,4 milijarde eura u hrvatsku poljoprivredu i ruralni razvoj, a nakon 2020. planirana ulaganja povećat će se na oko 4,5 milijardi EUR u razdoblju 2021.-2027.

Nacrt strategije hrvatske poljoprivrede nakon 2020. godine predstavio je državni tajnik Tugomir Majdak. 

'Hrvatska novom Strategijom u sljedećih 10 godina cilja veću produktivnost te snažniju konkurentnost u poljoprivredi, s naglaskom na samodostatnost u strateškim sektorima i proizvodima (stočarstvo i voće i povrće).

Povezivanje primarne proizvodnje s prerađivačko-prehrambenom industrijom i turizmom treba ostvariti u većem opsegu nego do sada te stvarati proizvode veće dodane vrijednosti.

Novi Zeleni plan EU je realna prilika za hrvatsku poljoprivredu, EU poljoprivredna omotnica za naše poljoprivrednike će biti veća nego trenutna, a strategija će realizirati i regionalizaciju hrvatske poljoprivrede' kazao je Majdak.

Danas sam u Osijeku prezentirao Strategiju poljoprivrede RH ????
#sigurnahrvatska #novastrategijapoljoprivrede

Objavljuje Tugomir MajdakUtorak, 23. lipnja 2020.

24.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.