PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.08.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

(VIDEO) PLAN PREŽIVLJAVANJA KORONA KRIZE MATE RIMCA 'Radimo strategiju da firma može opstati i u najcrnjem scenariju do 12 mjeseci krize'

Foto: Snimka zaslona/Youtube

Foto: Snimka zaslona/Youtube

Neće davati otkaze, niti smanjivati plaću, za sada.

Br. pregleda: 1889

Autor: CroExpress

Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili, u videu je izložio svoj plan preživljavanja korona-krize. 

'Puno ljudi me pita kako hendlamo krizu. Odlučio sam na ovaj način podijeliti informacije da se ne izgubi pola toga na putu. Znam da će se puno toga pogrešno shvatiti i na ovaj način, ali ipak bolje ovako... Nadam se da će biti korisno i da možemo u narednim tjednima/mjesecima podijeliti još konkretnih i korisnih informacija', napisao je Rimac na svojem Facebooku i objavio 20-minutni video u kojem objašnjava strategiju i brojke.

Glavna poruka: nema otpuštanja i rezanja plaća, bar za sada. Kako je kazao, 16. ožujka zaposlenici su poslani kućama jer je zdravlje djelatnika i njihovih obitelji na prvom mjestu. 

'Nemamo niti jedan slučaj COVID-19. Nećemo davati otkaze niti ćemo smanjivati plaće. Radimo plan da firma može opstati i u najcrnjem scenariju do 12 mjeseci krize. I dalje radim ona projektima, radimo veliku količinu prototipa za testiranja, bitno nam je da to ne stane i to radimo s minimalnim brojem ljudi. Na posao dolaze samo oni koji se osjećaju sigurno', rekao je između ostalog Rimac u videu.

'Ne znamo što budućnost nosi, neke stvari će se rezati, ali zaposlenici i plaće ne, bar za sada', poručio je Rimac.

Opširnije pogledajte u videu:

30.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.