PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

SVEČANOST U ZAGREBAČKOJ MIMARI Agencija HAMAG-BICRO proslavila prvih 25 godina poslovanja. Čestitamo

Foto: Hamag-Bicro

Foto: Hamag-Bicro

Agencija je dodijelila 10 priznanja tvrtkama koje su kroz HAMAG-BICRO usluge i podršku ostvarile izvrsne poslovne rezultate.

Br. pregleda: 2298

Autor: CroExpress/emedjimurje.rtl.hr

Svečanost je otvorio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, potom Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta, a potporu radu Agencije ukazala je i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

- Od male garancijske agencije koja je pokrenuta '94. godine profilirali smo se u najvažniju Vladinu instituciju koja ozbiljno podupire mikro, male i srednje poduzetnike. Samo u posljednje tri godine, otkako sam na čelu Agencije, zajedno sa mojim timom, - zamjenikom Mariom Turalijom te članovima Uprave Marijanom Oreb i Antom Jankom Bobetkom, ugovarajući bespovratne potpore, dodjeljujući financijske instrumente zajmove i jamstva, potaknuli smo investicije u iznosu od 11 milijardi kuna, sklopivši ugovore s više od 5 tisuća tvrtki, čime smo stvorili preduvjet za otvaranje više od 16 tisuća radnih mjesta - izjavio je tijekom svečanosti predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

- Mikro, mala i srednja poduzeća čine gotovo 99 posto svih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj, što dovoljno govori o njihovoj važnosti u ukupnoj strukturi našeg BDP-a. Upravo je zato važno da im na sve moguće načine olakšavamo poslovanje i potaknemo ih na nova ulaganja, pri čemu je HAMAG-BICRO jedna od ključnih potpornih institucija Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Dosadašnjim programima financiranja ostvareni su zaista impresivni rezultati, a u narednom periodu jedno od prioritetnih područja kojima se okrećemo su investicije u inovacije, istraživanje i razvoj. U tome leži ključ daljnjeg gospodarskog rasta Hrvatske - izjavio je ministar Horvat.

10 priznanja najuspješnijim HAMAG-BICRO korisnicima

Agencija je dodijelila 10 priznanja tvrtkama koje su kroz HAMAG-BICRO usluge i podršku ostvarile izvrsne poslovne rezultate. Za značajne uspjehe postignute u pojedinoj fazi poslovanja, priznanja su dobile tvrtke: Capital Hook (ideja), Microblink (razvoj), Radiochirurgia Zagreb (komercijalizacija), Geolux (tržište) te Bellabeat (međunarodna suradnja). U kategoriji iznimnog doprinosa razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva priznanja su osvojili: Multinorm (izvoz), Genos (inovativnost), KFK (investicije) te Rimac Automobili (konkurentnost). U kategoriji 'HAMAG-BICRO pametna tvornica' dodijeljeno je priznanje tvrtki Altpro koja je kroz različite faze svog poslovanja iskoristila najviše usluga Agencije.

Priznanja su uručili – izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Domagoj Ivan Milošević, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, savjetnik Predsjednice RH za gospodarstvo, Marko Primorac, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Mario Turalija te članovi Uprave Marijana Oreb i Ante Janko Bobetko.

Jedan od dobitnika HAMAG-BICRO priznanja je svakako i tvrtka Rimac Automobili koji su bez sumnje hrvatsko tehnološko čudo koje proizvodi vlastite električne automobile visokih performansi te razvija i proizvodi pogonske i baterijske sustave za druge proizvođače. U ovaj tehnološki pothvat kroz različite programe ugrađena je i HAMAG-BICRO financijska potpora u visini od 62 milijuna kuna.

- Smatramo da smo u relativno kratkom roku puno toga postigli, no i dalje smo tek na početku svoga puta, odnosno i dalje nas čeka dug put do onoga što bismo mi smatrali uspjehom - izjavio je skromno Mate Rimac koji je bez sumnje i jedan od HAMAG-BICRO-ovih #prvih25.

- Čestitke našim prijateljima i partnerima iz agencije HAMAG-BICRO koja je ovaj tjedan svečano obilježila svojih #prvih25 godina.

Najviše vam čestitam na poticanju investicija u iznosu od gotovo 11 milijardi kuna, više od 5 tisuća projekata i stvaranju preduvjeta za otvaranje više o 16 tisuća novih radnih mjesta u Hrvatskoj.

Mikro, mala i srednja poduzeća čine gotovo 99 posto svih gospodarskih subjekata u Hrvatskoj, zato naš prioritet i misija ostaju da im zajedno, na sve moguće načine, olakšavamo poslovanje i potaknemo ih na nova ulaganja - izjavio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta na svom Facebook profilu.


03.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.