PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

06.06.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

SLAVONIJA PREDSTAVLJENA U MÜNCHENU Poticaj njemačkim turoperatorima da povedu turiste u Đakovo, Osijek, Vukovar...

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Enogastronomsku ponudu predstavili su Šokci u izvornoj muškoj narodnoj nošnji.

Br. pregleda: 3958

Autor: CroExpress

Predstavništvo HTZ-a u Njemačkoj i županijske turističke zajednice s područja Slavonije organizirali su prezentaciju za medije i turoperatore, a koja se održala u obnovljenom međunarodnom Presse Clubu u samom centru Münchena. Cilj prezentacije Slavonije bio je promicanje turističke ponude i daljnje poticanje turoperatora da uvrste ovu turističku regiju u svoje programe što je ujedno i jedan od strateških marketinških ciljeva ukupnog hrvatskog turizma.

Prezentacija je obuhvaćala bogatstvo kulturne baštine pa su sudionici tako upoznati s Đakovačkom katedralom, ergelom Lipicanera, tvrđama u Osijeku i Slavonskom Brodu, dvorcima u Vukovaru, Kutjevu i Našicama te s muzejom vučedolske kulture. Spomenut je i Kopački rit s bogatim staništem ptica, a govorilo se i o UNESCO-voj svjetskoj baštini – Bećarac i Geopark Papuk. Prezentirana je i mogućnost plovidbe turističkim brodovima po Dunavu.

Prisutnima je napomenuta i mogućnost dolaska zrakoplovom iz Njemačke izravno na zračnu luku Osijek. Trenutno se za Osijek može letjeti s Eurowingsom iz Stuttgarta. 

Sudionici manifestacije, njih ukupno 30-tak, imali su priliku degustirati raznovrsne slavonske gastronomske delicije iz raznih OPG-ova i vrhunska slavonska vina te izravno razgovarati i stvoriti osobni kontakt s predstavnicima Slavonije koji su bili u Münchenu. Enogastronomsku ponudu predstavili su Šokci u izvornoj muškoj narodnoj nošnji te time prenijeli dio ugođaja brojnih tradicijskih manifestacija Slavonije.

18.10.2017.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.