Institucije Vlade Republike Hrvatske na čelu sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske kontinuirano pružaju potporu razvoju Sveučilišta u Mostaru, koje je od strateške važnosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas sa izaslanstvom posjetio je zgradu Centra za informacijske tehnologije i Medijski centar SUM-a i prostorije sveučilišne televizije u Mostaru, te se upoznao s aktivnostima i planovima kada je riječ o prostornom razvoju.

Prilikom obilaska prostorija sveučilišne televizije, koja je opremljena suvremenom opremom, članovi izaslanstva upoznati su s aktivnostima i važnosti sveučilišne televizije u obrazovnom procesu, ali i za širu društvenu zajednicu.

Predstavljen je rad i trenutne aktivnosti Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru, a posebice je naglašena potreba za prostornim razvojem samoga centra te je predstavljen plan izgradnje zgrade koja bi bila IT središte cijele vertikale obrazovanja.


Autor: CroExpress Datum objave: 16.09.2020.