Iako je Krapinsko-zagorska županija srce tekstilne industrije, župan je maske naručio – od distributera, preprodavača.

 

Učenici zagorskih škola dobili su potpuno neupotrebljive maske, a koštaju gotovo 100 tisuća kuna. Maske su prevelike, jednoslojne i ničemu ne služe.

Te je maske naručila Krapinsko-zagorska županija, odnosno župan Željko Kolar koji se još prošli tjedan ”požalio” da ”samo maske za početak školske godine koštaju gotovo 100.000 kuna”.

”Prema uputama HZJZ-a, maske trebaju biti dvoslojne i priljubljene uz lice. S ovim maskama se po troje djece istodobno može omotati “, kažu roditelji koji su poslali fotografije portalu Ni Zagorje malo.

Foto: Fotografija maske koju su roditelji poslali portalu Ni Zagorje malo

A srce tekstilne industrije

Iako je Krapinsko-zagorska županija srce tekstilne industrije, župan je maske naručio – od distributera, preprodavača. Na deklaraciji je označen V-style zaštitna oprema, piše spomenuti portal.

Iz te tvrtke pak kažu da sa Županijom nisu poslovali, nikakvu isporuku nisu napravili za Zagorje te da je Županija očito njihove maske kupila od distributera. 

Radi se o jednoslojnim maskama koje su najjeftinije i koje se, kako su rekli za portal Ni Zagorje malo, smanje nakon nekoliko pranja.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 08.09.2020.