CroExpress

‘Niste pobijedili koronu, korona se vratila’, rekao je Bernardić Plenkoviću na početku sučeljavanja, javlja Hina.

Plenković
mu je odgovorio da su u Hrvatskoj zaštitili živote, spasili zdravstveni sustav i gospodarstvo te među prvima pokrenuli mehanizam kriznog odgovora na covid-19.

‘Nikome ne fali ništa u zaštiti od korone’, istaknuo je Plenković.

Na početku sučeljavanja Bernardić je na pitanje voditeljice odgovorio da se dosad nije testirao na koronavirus jer nije bio u kontaktu sa zaraženim osobama.

‘Nakon današnjeg dana ću se testirati jer ću provesti dva sata u studiju s gospodinom Plenkovićem koji je po svim pokazateljima vjerojatno visokorizična osoba’, dodao je.

Plenković je Bernardiću odgovorio kako mu je drago što se Bernardić okuražio i došao na sučeljavanje te podsjetio kako je Milanović 2016. došao na sučeljavanje u predkampanju.

‘Vi te hrabrosti niste imali’, rekao je i istaknuo kako se četiri puta testirao i da je zadnji test napravio danas vodeći računa o zdravlju voditeljice i Bernaradića.

‘I ovaj je negativan tako da Bernardić može biti miran’ rekao je Plenković.

Plenković i Bernardić u emisiji ‘RTL Duel’, koja će trajati 120 minuta, odgovaraju na pitanja o trenutnoj situaciji s koronavirusom, o predizbornim programima i prvim koracima koje će poduzeti ako osvoje vlast.

Večerašnje sučeljavanje provodi se u koordinaciji sa Službom za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Datum objave: 29.06.2020.