Rođena je i odrasla u gradu Badenu, na sjeveru bogate Švicarske, ali nakon smrti oca, ona, sestra i majka sve češće su putovale u Hrvatsku.

Vanessa Mioč, pjevačica duhovne glazbe u razgovoru za portal Bitno.net progovorila je o djetinjstvu u Švicarskoj, smrti oca, ali i za mnoge potpuno nelogičnom preseljenju u Hrvatsku, gdje je doživjela i obraćenje. Sada svjedoči: “Bog je očito htio da ga upoznam upravo u Hrvatskoj”.

Rođena je i odrasla u gradu Badenu, na sjeveru bogate Švicarske, ali nakon smrti oca, ona, sestra i majka sve češće su putovale u Hrvatsku.

Prije su dolazili samo ljeti, a odjednom su počeli dolaziti znatno češće, odnosno svaka dva mjeseca, kada su u Švicarskoj bili školski praznici.

“U Hrvatsku nas je privlačila jedna radost, ali i mir za kojim smo očito silno čeznule. Mene su prvenstveno oduševili ljudi, jer ja intenzivno doživljavam odnose s ljudima, odnosno mir i nemir koji oni unose u moj život”, objašnjava. Vanessa kaže kako je spoznala da su ljudi u Hrvatskoj još uvijek znatno sretniji i opušteniji od onih u Švicarskoj.

Vanessa je jednom prilikom, nakon što se s obitelji vratila iz Zagreba, upitala majku: “Mama, a zašto mi ne bismo bile sretne i otišle živjeti u Hrvatsku?” Majka Klaudija nikada nije živjela u Hrvatskoj, jer je kao dijete hrvatskih iseljenika rođena u Švicarskoj, a sada joj njezino dijete iznosi neobičnu ideju. “Pa, Vanessa, sada svi odlaze iz Hrvatske, pa gdje ću ja sama s vas dvije tamo?”, rekla je.

Ipak, želju svoje kćeri predala je u Božje ruke.

Obitelj Mioč se 2012. godine preselila u Zagreb, gdje je Vanessa upisala osmi razred osnovne škole.

Preseljenje nije bilo lako. Taj život je svakako bio mirniji i manje stresan od onoga u Švicarskoj, ali istovremeno je bio daleko od idiličnog.

Cijeli intervju s Vanessom Mioč pročitajte ovdje.


Autor: CroExpress Datum objave: 22.10.2020.