PBZ grupa donirala je 7,8 milijuna kuna kako bi pomogla stradalima u sanaciji posljedica potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i šire područje, objavili su u četvrtak iz te banke.

Tako donacija za Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku iznosi 3,5 milijuna kuna, donacija Pomoć za obnovu nakon potresa na račun državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 3,8 milijuna kuna, a donacija Dječjem domu Vrbina Sisak 500 tisuća kuna.

Iz PBZ-a u priopćenju navode i kako stoje na raspolaganju svojim klijentima kako bi im pružili podršku i pomoć.

Podsjećaju da je PBZ donio niz mjera pomoći klijentima pogođenim razornim potresom, od odgode otplate kredita (moratorija) od 6 do12 mjeseci, privremene obustave pokretanja mjera naplate kao i određenih naknada, primjerice za vođenje transakcijskih računa otvorenih u poslovnicama Petrinja i Glina.

Iznose i da je tijekom 2020. godine, uslijed izvanrednih okolnosti izazvanih covid-19 pandemijom i potresom, koji je u ožujku pogodio grad Zagreb i okolicu, Grupa u sklopu svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” donirala oko pet milijuna kuna zdravstvenim ustanovama za pomoć u suzbijanju pandemije koronavirusa i liječenju oboljelih sugrađana, kao i sanaciji posljedica potresa.

“Uključujući ovu najnoviju donaciju, odgovarajući na aktualne potrebe naše zajednice, PBZ grupa ukupno je donirala 12,8 milijuna kuna”, ističe se u priopćenju.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 14.01.2021.