Apostolski nuncij u Hrvatskoj, monsinjor Giorgio Lingua, u dogovoru s predsjednikom Svjetske organizacije Roma Totijem Dedićem inicirao je posjet Svetoj stolici.

Hrvatski prvak Dinamo bio je Glavni pokrovitelj puta hrvatske delegacije i Svjetske organizacije Roma sa sjedištem u Hrvatskoj na audijenciju kod Pape Franje u Vatikan bio je hrvatski prvak Dinamo. Tako je zagrebački klub predstavljao predsjednik kluba Mirko Barišić.

U sklopu puta u Vatikan organizirana je prijateljska nogometna utakmica između Svjetske romske organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj i Papine momčadi Fratelli tutti, a domaćin utakmice bio je talijanski klub Lazio, piše HRT.

Na audijenciju je, uoči utakmice Sveti Otac, primio obje momčadi i članove delegacija iz Hrvatske i Italije, a tom je prigodom Mirko Barišić predao Svetom Ocu prigodne poklone, među kojima i dres Dinama s imenom Luke Modrića.

Apostolski nuncij u Hrvatskoj, monsinjor Giorgio Lingua, u dogovoru s predsjednikom Svjetske organizacije Roma Totijem Dedićem inicirao je posjet Svetoj stolici.

“Ovo je bilo jedno iznimno ugodno i lijepo putovanje. Za mene kao kršćanina i katolika ovaj trenutak susreta s papom znači jako puno, a znači puno i za Dinamo. Ugodno sam bio iznenađen što je ljudima oko Svetog Oca ime Dinamo dobro poznato iz sportskog svijeta. Papa Franjo je vrlo jednostavan čovjek, jako je pažljiv, brine i zagovara da ‘mali’ ljudi ne budu isključeni iz društva, a posebno brine o manjinama kao što je romska. On je posebno osjetljiv na tu temu, zagovara da se svim ljudima omogući ravnopravnost i da im se pokaže da mogu ravnopravno sudjelovati u društvu. Bio je oduševljen ulogom Dinama kao vrhunskog nogometnog kluba koji je podržao kao pokrovitelj aktivno ovaj susret i koji je pokazao da osim sportskih rezultata vodi računa o tome da poštuje i uvažava sve ono što čovjeka čini čovjekom. Dinamo ne drži samo do rezultata nego i do općih društvenih vrijednosti. Tu nam je odao veliko priznanje”, rekao je predsjednik Dinama.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 24.11.2021.