Dobro je poznato da je sveti Padre Pio iskusio teške kušnje, ali i primio mnoge milosti.

Padre Pio imao je i dar proricanja srca, ali i odličan smisao za humor. Evo nekoliko primjera iz njegova života.

Udarac cipelom

Jednog župljanina je strašno bolio zub. Žena mu je pokazala na sliku p. Pia i rekla da se moli njemu. No on je bijesan uzeo cipelu i njom pogodio sliku te rekao da se on toliko muči, a ona ga još tjera da se moli. Nakon nekog vremena bio je kod p. Pia na ispovijedi. Čovjek je kleknuo u ispovjedaonicu i priznao sve grijehe koje je pamtio.

Padre Pio ga je upitao: “Ne sjećaš li se više ničega?”, “Ničega” odgovorio je čovjek. „A što ćemo s cipelom koju si mi bacio u lice? “

Dvije smokve

Jedna žena pojela je previše smokava, pekla ju je savjest i obećala je sebi da mora to ispovijedati na idućoj ispovijedi. Otišla je na ispovijed kod p. Pia. Kad je završila ispovijed, rekla je: “Oče, imam dojam da sam zaboravila neki grijeh, možda je to nešto ozbiljno.” Padre Pio joj je odgovorio: “Ma ne brini za one dvije smokve!”

Ismijavanje

Jedna žena svakodnevno se molila pred slikom p. Pia i molila od njega blagoslov. Njezinom mužu je to bilo malo previše, pa joj se znao nasmijati zbog toga. Kada su jedom došli kod p. Pia čovjek mu je ironično rekao: „Oče, moja žena svakodnevno kleči pred vašom slikom i traži vas blagoslov.“ P. Pio je odgovorio: „To znam, ali mi nije jasno zašto joj se ti rugaš zbog toga.“

Opadanje kose

Jedan čovjek je bio proćelav i strašno patio zbog toga. Došao je na misu i htio porazgovarati s p. Piom oko toga i zamoliti ga za molitvu. Pater Pio išao je prema oltaru, a ovaj čovjek gledao je u njega. Padre Pio ga je pogledao, pokazivao mu prstom iza sebe i rekao ovom čovjeku: „Bolje povjeri to njemu.“ Čovjek je okrenuo glavu i ugledao posve ćelavog svećenika.


Autor: CroExpress, fra Stjepan Ivan Horvat Datum objave: 23.09.2020.