Kompanija ne planira obnoviti promet između dva spomenuta grada sve do proljeća sljedeće godine.

Liniju München – Zagreb – München njemačka Lufthansa privremeno je ukinula 1. prosinca 2020. godine. Iako je na ovoj liniji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja kompanija najavila redovne letove to se ipak nije dogodilo. Lufthansa je zatim najavila liniju između Münchena i Zagreba od kraja listopada ove godine, no došlo je do još jedne odgode, donosi portal Croatian Aviation.

Navedenom dionicom samo je prometovala Croatia Airlines.

Kompanija ne planira obnoviti promet između dva spomenuta grada sve do proljeća sljedeće godine.

Prema trenutno dostupnom redu letenja, Zagreb i München će biti direktno povezani isključivo redovnim letovima Croatia Airlinesa, koji i u ovom trenutku prometuje na spomenutoj liniji, navodi Croatian Aviation.

Lufthansa će prometovati prema Zagrebu na liniji iz Frankfurta. Naime, zbog niske potražnje prošle zime brojni prijevoznici su se povukli iz zagrebačke zračne luke (Austrian Airlines, spomenuta Lufthansa, LOT Polish Airlines, Aeroflot i drugi) pa u predstojećim tjednima tek treba vidjeti kakve će poteze kompanije vući i s koliko će tjednih letova u ovogodišnjem zimskom redu letenja prometovati prema glavnom gradu Hrvatske. Lufthansa uz Zagreb, u ljetnom redu letenja prometuje i prema Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku

Podsjećamo, Lufthansa je prije izbijanja globalne pandemije, do dva puta dnevn prometovala na liniji između Münchena i Zagreba. A kroz cijelu godinu dostupni su bili redovni letovi. Prema trenutnom rasporedu, od kraja ožujka 2022. godine ova bi linija ponovno trebala biti u prometu.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 07.09.2021.