U velikom intervjuu Nenad Peruničić prisjetio se davnih vremena, pa i igračkih kad je slavio protiv Hrvatske na Euru 1996. godine.

Nenad Peruničić poznati je bivši rukometni reprezentativac susjedne države, a s kojom se nije proslavio na zadnjem Euru u siječnju kad je Srbija osvojila posljednje mjesto u skupini s Hrvatskom, Bjelorusijom i Crnom Gorom.

U velikom intervjuu, prenose Sportske novosti, prisjetio se davnih vremena, pa i igračkih kad je slavio protiv Hrvatske na Euru 1996. godine.

“Taj susret nosio je ogromnu težinu. Prvi naš duel. Mi smo pobijedili 27:24 i otišli u polufinale, a Hrvati nisu prošli skupinu. Ali su zato postali olimpijski pobjednici nekoliko mjeseci kasnije. Tu pobjedu pamtim i po antologijskom prijenosu Srđana Kneževića.

Poslije smo mu upali u sobu, a on plače! Kaže mi da je dobio otkaz zbog načina na koji je prenosio utakmicu protiv Hrvatske! U tom trenutku sam trgao telefon i zvao tog urednika na RTS-u, i rekao da nitko nikada neće dati izjavu ako komentatora ne vrati na posao”, rekao je u intervjuu za Kurir i dodaje:

“Poslije 15 minuta vratili su ga na posao. Uletio je kod nas u sobu i grlio nas je!”.

Govorio je o posljednjem porazu, u siječnju u Grazu…

“Žao mi je što naši ljudi nemaju takvu pripadnost naciji kao oni . Rekao sam da bih volio da mi Srbi imamo navijače kakve imaju Hrvati. Mene su tada osudili. Zna se dobro što sam mislio.”, kaže Peruničić i pojašnjava:

“Kilometraža između Graza i Beča je ista kao između Zagreba i Graza, otprilike. U Beču živi 250.000 Srba. Eto, to me je zaboljelo, zato sam to rekao i svi su me napali zbog toga. Nisam ja balavac, znam što pričam.”


 

Autor: CroExpress Datum objave: 29.12.2020.