Autor: CroExpress

Nakon nemilog događaja tijekom vazmenog bdjenja, koje je upadom u crkvu prekinuo tamnoputi muškarac, oglasila se i Hrvatska katolička župa u Münchenu.

Njihovo priopćenje sa službenih stranica prenosimo u cijelosti.

‘Braćo i sestre,
naša župna zajednica na uskrsnom bdjenju u crkvi St. Paul bila pogođena upadom jedne osobe (tamne boje kože) koja je svojim postupkom izazvala paniku među prisutnim vjernicima.

Prilikom napuštanja crkve neki su, nažalost, ozlijeđeni i potražili su liječničku pomoć na licu mjesta, a neki su sami otišli do bolnica gdje im je pružena pomoć. Prema našim saznanjima ozlijeđeno je između 35 i 40 osoba. Na sreću, nije bilo težih ozljeda. Svim ozlijeđenima želimo i od Boga molimo što skoriji oporavak.

Isto tako bilo je izgubljenih osobnih stvari, ali i oštećenih i polomljenih. Neke od pronađenih stvari nalaze se u našem župnom uredu (Schwanthalerstr. 96).

Draga braćo i sestre, neki od vas bili su svjedoci samog događaja i već su dali iskaz policiji, na čemu vam se od srca zahvaljujemo. Na zamolbu policije i državnog odvjetništva pozivamo sve one koji su direktni svjedoci događaja, a nisu svoj iskaz dali policiji, da im se jave za iskaz. Isto tako, policija poziva i sve ozlijeđene, kao i one koji su doživjeli materijalnu štetu, da to mogu prijaviti.

Ovdje donosimo poziv policije i njihov telefon i adresu:

Personen, die während des Ereignisses am 20.04.2019 verletzt wurden, deren persönliche Gegenstände Schäden davon getragen oder Beobachtungen zum Verhalten des Täters gemacht haben, wenden sich bitte vertrauensvoll und zeitnah an folgende Polizeidienststelle:

Polizeipräsidium München, Kommissariat 45
Hansastr. 24
80686 München
Tel: 089/63007 – 4045
E-Mail: pp-mue.muenchen.k45@polizei.bayern.de

Datum objave: 23.04.2019.