Od 10. do 12. rujna održala se poznata gospodarsko-kulturna manifestacija Voloderska jesen. Naime, to je najveća i najstarija manifestacija posvećena berbenim običajima koja predstavlja jedan od najvećih sajmova vina i mošta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Program je započeo otvorenjem sezone škrleta i berbe grožđa uz dječju povorku i podizanje zastave Voloderske jeseni.

Uz edukativne sadržaje namijenjene vinogradarima i vinarima, održan je i niz zabavnih događaja za posjetitelje: nastupi folklornih društava, izložbe, degustacije, sportska natjecanja i veliki koncerti.

Na svečanom otvaranju 54. Voloderske jeseni sudjelovao je i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Tugomir Majdak.

“Voloderska jesen manifestacija je koja obilježava berbu grožđa te slavi rad vinogradara i vinara Moslavine ovdje gdje su vinogradi podignuti još za vrijeme Rimljana. Autohtona sorta Škrlet danas je brend čija je kvaliteta sve više poznata i priznata ne samo u okvirima Lijepe naše, nego i šire te će kroz Proizvođačku organizaciju Škrlet kroz koju smo prije 5 godina udružili ovdašnje vinare, te uz potpore resornog ministarstva, zajedničko tržište i marketing vina biti uspješniji i sigurniji”, kazao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Majdak.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.09.2021.