Klub je najavio da će, u znak tuge zbog smrti Zlatka Kranjčara i njemu u čast, igrači Rapida u derbiju u Beču u nedjelju u 17 sati na tern istrčati s crnom trakom oko ruke.

Smrt legendarnog nogometaša zagrebačkog Dinama i bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Kranjčara izazvala je pozornost brojnih medija, posebno u Austriji gdje je igrao skoro deset godina.

Vodeći austrijski mediji prenijeli su vijest o smrti bivše zvijezde bečkog Rapida, te bivšeg hrvatskog izbornika.

Rapid iz Beča na svojim je stranicama napisao da je “u ponedjeljak prijepodne stigla šokantna i vijest duboke tuge”:

“Kranjčar je u klub došao u siječnju 1984. iz svog matičnog kluba Dinamo Zagreb i bio je važan dio uspješne generacije zeleno-bijelih iz 80-ih. Dva nacionalna prvenstva (1987., 1988.), tri nacionalna kupa (1984., 1985., 1987.) i jedno finale Kupa osvajača kupova (1985.) upečatljivi su kao i njegovih 132 gola koja je postigao u 269 utakmica za zeleno-bijele. Cico, rođen 15. studenog 1956., time je do danas ostao strani igrač s najviše postignutih golova u povijesti SK Rapida.”

Klub je najavio da će, u znak tuge zbog smrti Zlatka Kranjčara i njemu u čast, igrači Rapida u derbiju u Beču u nedjelju u 17 sati na tern istrčati s crnom trakom oko ruke.

Igrao je i za St. Pölten gdje je ostao godinu dana i potom preselio u SV Wienerfeld s kojim je osvojio amaterski Kup Austrije, uveo ga u treću ligu i u kojemu je završio svoju igračku karijeru.

“Tužna vijest iz Hrvatske, Rapidova legenda Zlatko ‘Zizo’ Kranjčar umro je nakon kratke, teške bolesti u 64. godini,” piše Kleine Zeitung.

Jedan od najboljih stranaca u povijesti našeg kluba

Predsjednik Rapida Martin Bruckner bio je šokiran ranom smrću bivšeg igrača bečkog kluba:

“Kranjčar je bio jedan od najboljih stranaca u povijesti našeg kluba i zahvalan sam što sam ga mogao vidjeti uživo u bezbroj utakmica 1980-ih.”

Kurier je naveo da je Kranjčar bio legenda Rapida, “dugo je živio u Beču, supruga Elvira vodila je butik za djecu u centru grada, a sin Niko naučio je igrati nogomet u Hutteldorfu.”

Legenda bečke Austrije Herbert Prohaska prisjetio se njihovih derbija.

“U derbiju smo se samo svađali i grdili. Kad smo se nakon toga opet sreli, smijali smo se onome što smo si rekli,” rekao je Prohaska.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.03.2021.