Autor: CroExpress

Pokojni stanovnik Strizivojne I.J., oporučno je od svoje troje djece zatražio da ga na onaj svijet isprate veselo, uz živu glazbu – tri harmonike/klavijature i hitove narodnjaka.

Prvo je morao biti izveden stari hit kraljice narodnjaka Zorice Brunclik Otkopčano jeleče, piše Glas Slavonije. Njegova djeca tome su se čudila, bilo je i negodovanja da se na takav način oproste od oca, no oporuka je oporuka.

Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera Stožera, koje su uključivale oproštaj od pokojnika samo uz najužu obitelj i bez karmina.

Pokojni Strizivojčanin pokopan je na mjesnom groblju prema tim pravilima, a vesele karmine održane su naknadno u poznatom restoranu u Đakovu. 

Uz obitelj, rodbinu i prijatelje na karminama su bili i svirači koji su izveli deset narodnjačkih pjesama koje je pokojnik volio. Na karminama je bila i službena osoba koja se trebala uvjeriti da se oporuka pokojnika izvršila. 

Njegovi sumještani pokojnika opisuju samo lijepim riječima, tvrde da je bio dobroćudan čovjek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio. Radio je u Njemačkoj i ondje zaradio mirovinu. 

‘On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovjek’, kaže jedan Strizivojčanin.

Tako je stekao vrijedan imetak, veliku katnicu i mnogo zemlje, koji nakon njegove smrti nasljeđuju djeca koja su morala prirediti i vesele karmine.

Datum objave: 09.06.2020.