Za ulazak u Sjedinjene Države će biti potreban negativan test za gotovo sve međunarodne putnike, ne samo za Britance, kao dosad. 

Putnici na letovima za Sjedinjene Države uskoro će vjerojatno morati predočiti negativan test na covid-19 prije ukrcaja u avion.

Čelnik američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) mogao bi već u utorak potpisati uredbu kojom će za ulazak u Sjedinjene Države biti potreban negativan test za gotovo sve međunarodne putnike, ne samo za Britance, kao dosad. 

Nova pravila stupaju na snagu dva tjedna nakon što direktor CDC-ja Mark Redfield potpiše uredbu, piše Hina, što bi značilo da će to biti 26. siječnja bude potpisana u utorak. 

CDC već tjednima od vlade američkog predsjednika Donalda Trumpa traži da se proširi zabrana ulaska bez negativnog testa koji nije stariji od 72 sata prije polaska. CDC od 28. prosinca to zahtijeva za sve putnike iz Britanije, uključujući Amerikance, uz iznimku mlađih od dvije godine i onih koji su u Britaniji bili samo u tranzitu. 

Kanada je od 7. siječnja uvela sličan zahtjev za gotovo sve dolaske.

Redfield je pozvao na takvu mjeru na sastanku u Bijeloj kući u ponedjeljak, strahujući od novog soja koronavirusa prisutnog u velikom dijelu svijeta. Čelnik CDC-ja strahuje da cjepiva možda neće biti djelotvorna na novi soj, tvrde izvori, a prenosi agencija Reuters. 

Velike američke aviokompanije su ranije ovaj mjesec podržale inicijativu CDC-ja da se na svjetskoj razini uvede program testiranja za putnike koji dolaze u SAD. 


 

Autor: CroExpress Datum objave: 13.01.2021.