Bolje da propadne selo, nego običaji.

Mi smo sigurno jedan od najsnalažljivijih naroda na svijetu. Ako nas nešto krasi, to je snalažljivosti. Ako će nas nešto doći glave, to je opet snalažljivost.

Kad nam kažu da stavimo masku, mi ih zeznemo i ostavimo nos izvan maske. Oni najlukaviji ostave i usta, a masku drže samo preko brade.

Kada nam zabrane velike svatove u našem selu, mi odemo u susjedno. Kad zabrane i tamo, mi odemo u susjednu državu.

Zabrane nam provod po noćnim klubovima, mi prebacimo zabavu na brodove. Snađemo se. A svi dobro znamo da zabrana na kopnu ne vrijedi na moru. Ono, logično. Dobro da to zna i represivni organ. Zato ih i plaćamo.

Kad nas pitaju za kontakte, mi im ne kažemo ništa pa nismo cinkaroši. Snađemo se. Zaboravimo dogadaj od jučer i sve ljude koje smo taman dan ranije izgrlili. Bolje da netko umre, nego ne daj Bože da netko mora u samoizolaciju.

Nije bitno što se može naštetiti zdravlju ljudi oko sebe, bitno je zeznuti sistem. A sistem je od davnina bio tuđinski pa je prevara sistema bila ravno medalji na kakvom bitnom natjecanju – u disciplini – snađi se druže.

A i oni najodgovorniji među nama su jako snalažljivi, možda i najsnalažljiviji. Oni su ljudima uzor i odličan izgovor. Oni prilagode mjere za bilo koju situaciju. Dobar izgovor zlata vrijedi, a mi smo čini se trenutno na putu da osvojimo zlatnu medalju.

Unatoč i usprkos svemu, život je lijep.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 22.08.2020.